Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad prin Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri ITA GOLDTECH ARAD a participat la Salonul Cercetării – 2010 organizat în perioada 6 – 9 octombrie 2010 la Complexul expoziţional ROMEXPO - Bucureşti
Written by Administrator   


Târgul a fost organizat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică prin Direcţia Transfer Tehnologic şi Infrastructuri.  În paralel s-a desfăşurat şi târgul intitulat INVENTIKA - 2010 (cea de-a XIV-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologii Noi), un târg ce a gazduit cele mai noi şi ingenioase creaţii ale minţilor îndrăzneţe. SALONUL CERCETARII – 2010 a promovat cele mai valoroase rezultate ale activităţii de cercetare-dezvoltare obţinute în cadrul programelor naţionale de cercetare – dezvoltare – inovare, în vederea transpunerii acestor rezultate în produse şi servicii inovative, în scopul creşterii capacităţii de absorbţie a rezultatelor cercetării de către piaţă.
Totodată, Salonul a constituit mijlocul cel mai eficient de a pune faţă în faţă cercetătorii cu reprezentanţii mediului de afaceri, cu publicul de specialitate din ţară şi străinatate, şi unul dintre cele mai importante momente de comunicare dintre comunitatea ştiinţifică şi tehnică şi susţinătorul sau – contribuabilul român.
În acest an, ca şi în anii precedenţi, Salonul Cercetării s-a desfăşurat sub motto-ul: „Viitorul … astăzi. Împreună  pentru o afacere de succes”.

Reprezentantul universităţii a prezentat participanţilor rezultatele cercetării ştiinţifice concretizate în produse şi servicii, oferta de servicii a Incubatorului Tehnologic şi de Afaceri ITA GOLDTECH ARAD,  precum şi oferta academică a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. 
Un impact special l-au reprezentat conferinţele şi dezbaterile organizate pe teme de actualitate în domeniul cercetării, cu această ocazie realizându-se un important schimb de idei, informaţii şi opinii între participanţi.