Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a participat la Conferința Internațională „Energia din surse regenerabile în România – Prezent versus viitor” de la Avrig în perioada 29-30 noiembrie 2011 PDF

La conferință au participat 130 de invitați din țară și străinătate (Marea Britanie, Australia, Belgia, Italia, Germania). S-a prezentat Master Planul de dezvoltare energetică a orașului Avrig, a cărui primar urmărește atingerea independenței energetice într-o perspectivă a următorilor 20 de ani (până în 2030). În acest scop sunt implementate proiecte de utilizare a surselor de energie regenerabilă, în principal transformarea Avrigului în parc fotovoltaic citadin, în realizarea unei centrale electrice pe bază de biocombustibili folosind resursele locale și realizarea unui lanț de micro-hidrocentrale pe râul Olt.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” a fost reprezentată de prof. drd. Savici Alexandru care a prezentat oportunitățile oferite de UVVG referitor la pregătirea specialiștilor în ingineria sistemelor de energie regenerabilă. Acest aspect a trezit interesul edililor din Avrig, care au propus înființarea unei filiale a Universității pe această specializare. De asemenea au prezentat interes conexiunile pe care UVVG le-a creat în cadrul consorțiilor, și cum poate promova preocupările administrației din Avrig în spațiul vorbitor de limbă germană.